Publicerad 12 augusti 2020

Sidhuvud

Sidhuvudet ska innehålla webbplatsens logotyp eller namn, samt SKR:s logotyp om SKR är avsändare. Sidhuvudet innehåller även huvudmenyn om webbplatsen har en sådan.

Innehåll i och placering av element i sidhuvudet får inte ändras mellan sidorna på webbplatsen.

Placering av element i sidhuvudet

Webbplatsens logotyp ska placeras i sidhuvudets vänstra sida och länkas till webbplatsens indexsida. Om webbplatsen har en sökfunktion ska denna placeras i sidhuvudets högra sida. Har webbplatsen en huvudmeny placeras denna längst ner i sidhuvudet och fyller ut hela bredden. Är SKR ensam eller huvudsaklig avsändare ska SKR:s logotyp alltid återfinnas i sidhvudet.

Finns det behov av en särskild "verktygsmeny" på webbplatsen kan den placeras antingen i sidfoten (se avsnittet Sidfot) eller högst upp i sidhuvudet, då på grå bakgrund som fyller ut hela bredden.

Om webbplatsen har en egen logotyp

Har webbplatsen en egen logotyp placeras denna till vänster i sidhuvudet och länkas till webbplatsens indexsida. SKR:s logotyp placeras till höger i sidhuvudet och länkas till www.skr.se. Eventuell sökfunktion placeras mitt emellan logotyperna.

Om webbplatsen inte har en egen logotyp

Har webbplatsen ingen egen logotyp placeras webbplatsens namn till vänster i sidhuvudet och länkas till webbplatsens indexsida. SKR:s logotyp placeras till höger i sidhvudet och länkas till www.skr.se. Eventuell sökfunktion placeras mitt emellan namn och logotyp.

Egenskaper

Om webbplatsens namn ska visas

font-family: Open Sans, Arial, Helvetica, sans-serif

font-size: anpassa efter behov

font-weight: regular

color: #222222

Om webbplatsen har en verktygsmeny i sidhuvudet

Utseende: enligt länkar i brödtext

font-size: 12px

Exempel

 

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Tomas Johansson Haavik
    Webbstrateg

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.