Publicerad 20 oktober 2023

Publikationer Offentliga fastigheter

Här hittar du publikationer om offentliga fastigheter.

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

  • Moderna kontor – aktivitetsbaserade arbetsplatser

    Skriften är en framåtsyftande nulägesbeskrivning av moderna kontor och aktivitetsbaserade arbetsplatser. Målsättningen är att inspirera och stödja offentliga fastighetsorganisationers omvärldsbevakning och interna diskussioner. 

    Utgivningsdag:2020-06-30

  • Digital fastighetsautomation

    Att utnyttja digitala lösningar för automatisering av fastighetsdrift, ses idag som ett självklart val för att bidra till att klara dagens och kommande samhällsutmaningar.

    Utgivningsdag:2020-03-02

  • Vägar in till att arbeta med offentliga fastigheter

    Det finns många vägar in och här har vi samlat information om några av dessa oavsett i vilket skede av ditt liv du befinner dig. Hos många offentliga fastighetsförvaltare finns möjlighet till praktik och examensarbete under studietiden.

    Utgivningsdag:2020-02-01

  • Äga eller hyra verksamhetslokaler

    Antalet barn, unga och äldre ökar. Det gör att behovet av välfärd växer och att kommunerna behöver investera stort i lokaler för exempelvis förskolor, skolor och särskilda boenden.

    Utgivningsdag:2019-12-02

  • Beställarvänlig samverkan i byggentreprenad

    En introduktion - nyckelkomponenter för en lyckad samverkan samt referat från workshop.

    Utgivningsdag:2019-06-27

  • Solceller, tio inspirerande exempel

    Allt fler solceller installeras och här kan du läsa om tio inspirerande exempel på solcellsanläggningar runt om i Sverige. Du kan även ta del av lagförutsättningar samt en checklista för hur du kommer igång och vad som är bra att tänka på. Tre av de...

    Utgivningsdag:2019-05-04

  • Upphandla klimatsmart och hållbart

    Hållbar upphandling har under senare decennier utvecklats till ett kraftfullt verktyg i kommunernas händer. Med nya politiska initiativ, lagstiftning, frivilliga verktyg och samarbeten inom området är möjligheterna stora att få mer hållbara produkte...

    Format:PDF

    Utgivningsdag:2019-03-14

  • God innemiljö – faktorer som påverkar inomhusmiljön i våra skolor

    Inomhusmiljöproblem är ofta ospecifika och inte självklart kopplade till en viss orsak. Ibland är det lätt att finna orsaken, t.ex. byggnadstekniska brister eller dålig städning , medan det i andra fall kan vara omöjligt.

    Utgivningsdag:2019-02-12

  • God innemiljö – Samhällsdebatt och kunskapsutveckling

    Inomhusproblem i byggnader har diskuterats sedan 1970-talet då de första rapporterna om besvär kom. Den här rapporten ger en tillbakablick på hur debatten sett ut och var vi står idag.

    Utgivningsdag:2019-02-12

  • Lagar och regler som styr hanteringen av innemiljöfrågor i skolor

    I denna broschyr kan du läsa allmänt om lagar och regler samt få fördjupad information om vad som styr hanteringen av innemiljöfrågor och problem i skolan.

    Utgivningsdag:2019-02-12